Bender Coaching

Methodiek

Er is een groot scala aan methoden en technieken die kunnen worden ingezet voor coachingsvraagstukken. Veel mensen kennen de Roos van Leary, situationeel leidinggeven, kernquadranten, mindfulness, RET, MBTI, voice dialogue en andere communicatiemodellen. Roderik gebruikt de technieken en modellen die passen bij de coachingsvraag en de voorkeur van de cliënt. Hij gelooft hierbij niet in overmatig therapeutiseren, wel in ontproblematiseren.

Tijdens de gesprekken bepaal jij wat er besproken wordt. Ons gesprek leidt naar een praktische benadering: welke alternatieve opties heb je? Wat betekent dat voor jouw gedrag: wat kun je anders doen of zeggen? Ook onderzoeken we of je belemmerende overtuigingen hebt die weggenomen moeten worden om tot een nieuwe zienswijze te komen.

Roderik is gebonden aan de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), waaronder de regels voor beroepsgeheim.

Roderik Bender quote Realistisch denken

Coachingstraject

Een coachingstraject start met een intakegesprek waarin we kennismaken met elkaar en ook alvast aan de slag gaan met je vraag. Daarna bestaan de meeste trajecten uit vijf gesprekken: je krijgt in korte tijd voldoende praktische handvatten om jezelf weer vooruit te helpen.
Roderik werkt niet met vaste formats, we bepalen steeds samen of en wanneer een vervolggesprek aan de orde is.

In overleg is coaching in het weekend en buiten kantoortijden mogelijk, evenals coaching via Skype.

Benieuwd wat anderen van hun coachingstraject met Roderik vonden? Lees dan de referenties van degenen die jou voorgingen.