Bender Coaching

Wie is Roderik Bender?

Achtergrond

Roderik is Arbeids- & Organisatiepsycholoog en coacht al ruim 20 jaar. Hij is als RET-therapeut verbonden aan het Albert Ellis Institute in New York. Roderik is aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

De coachees van Roderik werken in het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg, de wetenschap en overheid. Daarnaast coacht Roderik coaches.

Naast coaching geeft Roderik sinds 1995 groepstrainingen voor diverse beroepsgroepen. Hij heeft veel organisaties van binnen gezien en kent de mechanismen en verhoudingen die het werken in een bedrijf of andere organisatie tot een complex speelveld maken. Hij traint leidinggevenden, adviseurs en teams. Ook verzorgt hij assertiviteits-, communicatie- en stresstrainingen voor mensen in uiteenlopende functies. Een aparte specialisatie van Roderik is het trainen van trainers en coaches. Bekijk het volledige overzicht van Roderiks trainingen .

Behalve in Nederland heeft Roderik trainingen verzorgd in onder andere China, Suriname en Zwitserland.

Zijn scholing als coach kreeg Roderik onder meer bij Schouten & Nelissen (training voor trainers, coactive coaching, loopbaanmanagement), het Albert Ellis Institute (RET), Het Balkon (Psychodrama en Voice Dialogue) en Karin de Galan (provocatief coachen).
Lees de referenties >

Profiel

Een no-nonsense coach voor professionals, hoger management en leidinggevenden die zich willen ontwikkelen op het gebied van effectiviteit, impact en samenwerking.

Niet therapeutiseren maar ontproblematiseren, is een belangrijke leidraad voor hem in gesprekken met cliënten.

Roderik schrijft graag over zijn vakgebied. Zijn jarenlange ervaring met cliënten en organisaties inspireren Roderik om boeken, blogs en artikelen te schrijven, en zo meer mensen te bereiken.

In zijn coachingspraktijk combineert hij zijn kennis van wetenschappelijk onderbouwde methoden en technieken uit de psychologie met een grote dosis praktijkervaring in organisaties. Hij heeft een groot invoelend vermogen en staat stevig in zijn schoenen. Hij aarzelt niet om je een spiegel voor te houden.

Roderik coacht ook Engelstalige cliënten.

Roderik Bender quote Professionaliteit

Passies

Roderik houdt van taal en metaforen. In zijn werk zoekt hij naar verhelderende vergelijkingen met zeggingskracht en taal waarmee de client positief wordt geraakt. Roderik schrijft graag en heeft daarnaast een grote passie voor muziek.

Roderik Bender Coach

Roderik heeft onder meer zes boeken gepubliceerd over loopbaanontwikeling,  communicatievraagstukken en het beter hanteren van stress. Van "Hoe maak ik van een olifant weer een mug?" zijn inmiddels bijna 30.ooo exemplaren verkocht.
Overzicht van publicaties >

Boeken Roderik Bender