Bender Coaching

Enkele opdrachtgevers


Referenties

De balans tussen ambities en capaciteit. Je rol als leidinggevende, iedereen te vriend houden of hard optreden. Op het moment dat ik tegen mijn grenzen opliep - en dat is meerdere malen gebeurd - waren gesprekken met Roderik niet alleen verhelderend, maar gaven ook richting en oplossing.

Roderik schroomt niet je een goede spiegel voor te houden. Maar hij geniet ook met je mee, als het lek boven is en het weer beter gaat. Je hoopt dan eigenlijk hem niet meer te zien.... Maar als het dan toch nodig is, is er snel contact en gesprek. Ik heb er veel aan (gehad).

Directeur van een non-profitorganisatie

Roderik heeft mij enorm geholpen bij het scherp krijgen van de elementen in mijn werkomgeving die me energie kosten en die me energie opleveren. Hij heeft me heel invoelend maar wel duidelijk laten zien hoe ik mijn eigen gedrag en houding kan inzetten om collega’s en medewerkers mee te krijgen en doelen te bereiken.

Roderik is in staat in korte tijd te doorgronden wat er gebeurt in een werkomgeving en weet dat niet alleen helder te analyseren maar ook praktische handvaten te bieden voor handelwijzen in concrete situaties. Ik heb veel aan de gesprekken met Roderik gehad en kan hem van harte aanraden als coach.

Partner bij een Big Four kantoor

Het afgelopen jaar werkte ik in een functie waarbij er veel op het spel stond. Roderik heeft mij toen geholpen om op een functionele manier om te gaan met de veelheid, de verantwoordelijkheid en de spanning die het werk met zich meebracht.

Hij groef net iets dieper dan ik in eerdere coaching trajecten gewend was, naar de behulpzame en minder behulpzame gedachten die mijn handelen beïnvloeden en naar de ontstaansgeschiedenis van die gedachten. Maar vervolgens ging hij ook weer snel terug naar het hier en nu, door mij concrete handvatten aan te reiken die mij hielpen om te gaan met complexe situaties.

Onder meer door het stellen van vragen, door het gebruik van metaforen en rollenspelen leerde ik van hem hoe ik deze gedachten kan besturen. Hierdoor lukte het mij niet alleen nog beter om de gewenste doelen te bereiken, maar vooral ook om met meer plezier, onplezierige situaties het hoofd te bieden.

Cecilia Petit, teammanager

Ik heb Roderik ervaren als iemand die oprecht met mij begaan is en die mij zeer deskundig en vastberaden weer op het goede pad heeft gekregen. Door zijn warme, vriendelijke persoonlijkheid en door zijn direct merkbare kennis van zaken vertrouwde ik hem vrijwel direkt.

Tijdens het traject onthield hij de zaken die eerder ter tafel waren gekomen... Daardoor voelde ik mij serieus genomen en konden wij verdergaan met waar we gebleven waren....

Dankzij Roderik's coaching heb ik veel meer grip op mijzelf gekregen, kan ik het dagelijks leven beter aan en word ik op mijn werk weer gewaardeerd!
Ik kan Roderik oprecht en van harte aanbevelen.

Casemanager bij een groot bestuursorgaan

In het traject naar Fellowship Rationele EffectiviteitsTraining heb ik op verschillende momenten mogen leren van Roderik in zijn rol van RET supervisor. Daar heb ik van genoten!

In de eerste plaats het vakmanschap; Roderik beheerst de RET natuurlijk tot in de puntjes. In de tweede plaats is zijn wijze van doceren en supervisie geven voor mij erg prettig. Hij is opbouwend kritisch en geeft ook prettig praktische tips. Steeds weer kreeg ik nieuwe input om de RET als methodiek scherper in te zetten. In de derde plaats is Roderik een ongelooflijk prettige persoonlijkheid. Hij is transparant in communicatie en dat is erg prettig.

Ik beveel Roderik van harte aan bij collega-trainers en coaches die zich verder willen bekwamen in de RET!

Nienke Verhoeven, projectmanager @ Jumbo Academy (via LinkedIN)

Toen ik bij Roderik aanklopte met mijn verhaal en vragen, zag hij snel de rode draad in het geheel en gingen we aan de slag met Voice Dialogue. Ik leerde mezelf middels rollenspel kennen vanuit de verschillende ikken en ontdekte de invloed, keuze en kracht in gebruik daarvan.
Roderik bood daarbij vertrouwen, veiligheid en ook luchtigheid en plezier. Ik heb geleerd meer mijn eigen kracht en kwetsbaarheid te voelen en van daaruit te reageren waardoor ik meer autonomie en verbondenheid ervaar op persoonlijk en professioneel vlak. Ik voel dat ik oké ben.

Els Mulder, docent/mentor/coach/stagebegeleider

In mijn contacten heb ik Roderik leren kennen als een zeer kundige, duidelijke en empathische gesprekspartner. Een uitstekende luisteraar en vrager die heel goed weet wat hij doet maar er vooral voor zorgt dat jijzelf dat gaat doen en tot een automatisme maakt. En dát is natuurlijk precies de bedoeling.

Roderik heeft mij geleerd
dat het gevoel dat ik bij een bepaalde
situatie of ontwikkeling heb,
geheel samenhangt met
de manier waarop ik de situatie zie
en het oordeel dat ik hieraan verbind.

Nodeloos te zeggen dat je in een moeilijke periode de zaken niet scherp ziet en dat je dus niet optimaal functioneert.

‘Oh, is dat zo?’ was een veel voorkomende vraag bij mijn beschrijving van een probleem of situatie. Een vraag die aanzet tot nadenken, een vraag die bij beantwoording inzicht in jezelf geeft en een vraag die handvatten geeft om tot een werkend verbetertraject van jezelf te komen.

- Accepteren van situaties waarop je geen invloed hebt,
- een beter beeld van je eigen sterktes en zwaktes,
- een betere interpretatie van omgevingsfactoren en
- het creëren van een positieve grondhouding
zijn zaken die allemaal de revue passeerden in een ongedwongen, open en constructieve setting.

Dit alles heeft geleid tot een hele positieve verbetering en verandering van mijzelf die niet alleen bij mij, maar ook bij mijn directe omgeving, duidelijk merkbaar is.

Je moet het allemaal zelf doen (‘Nee, hier is geen pilletje voor’) maar ik heb de overtuiging dat Roderik dit proces in gang zet en in positieve banen leidt.

Erik, zelfstandig ondernemer

Onder begeleiding van Roderik heb ik meer inzicht gekregen in gedachtes die ik heb en strategieën die ik hanteer op moeilijke momenten met betrekking tot mijn werk in het ziekenhuis. Dit inzicht en vooral de technieken die hij mij geleerd heeft, stellen me in staat juist op de werkvloer rust en zelfvertrouwen te behouden of te herwinnen op deze momenten. Zijn inlevingsvermogen, creativiteit en vertrouwen dragen bij aan prettige en waardevolle sessies die ik velen zou toewensen!

Neuroloog, Amsterdam

Roderik heeft mij enorm geholpen tijdens mijn burn out.

Bij hem voelde ik me heel veilig om alles te kunnen zeggen. Hij wist mijn grote hoeveelheid gedachtes weer te structureren. Waardoor alles simpeler en ook weer lichter in m'n hoofd werd.

Hij gebruikte vaak hele sterke metaforen waardoor mijn issue ineens heel duidelijk werd. En ook wat me te doen stond. Belangrijk voor mij was dat daar vaak humor in zat. Zo maakte hij de zaken wat lichter en dat had ik ontzettend nodig.

Ik vind Roderik een super psycholoog/coach en zou hem dan ook zeker aanraden als je even door de bomen het bos niet meer ziet of gewoon een nieuwe stap voorwaarts wilt maken.

Eva, oud-creatief directeur

Het eerste woord wat bij mij opkomt is 'Jeetje'.

Toen ik bij Roderik kwam was ik aan het herstellen van de tweede behandeling voor borstkanker. Ik had zijn hulp nodig bij mijn re-integratie traject.

Op het moment dat ik contact met hem opnam, was ik oprecht aan het einde van mijn Latijn. Ik wist het even niet meer. Het voelde alsof mijn lichaam, geest en ziel weg waren.
En toen ontmoette ik Roderik ... hij sprak .... en ja, ik voelde en dacht .... een en al compassie en echtheid. Hij raakte mij en bracht me meteen in het nu. Mijn hulpvragen pakte hij bij de eerste sessie aan en ik liep uit zijn praktijkruimte met een en al energie.

De methodieken die hij hanteert zijn duidelijk, geven inzicht, houden je een spiegel voor en indien nodig heb je naslagwerk (zijn fantastische boeken).
Ik werd sterker, mijn onzekerheid liet hij mij omzetten in kwaliteiten. De rollenspellen, metaforen en meta communicatie zorgde ervoor dat ik weer geloofde in mijzelf en stappen voorwaarts zette.

Roderik kan ervoor zorgen dat je als persoon de deur uitloopt en je bij jezelf denkt 'jeetje, wat is er net gebeurd?'. Hij kan als geen ander, in korte tijd, de vinger op de zere plek leggen.
Lieve Roderik, dank voor je ondersteuning.

Liefs Ilonka Jap-Sam
Trainer/Coach & Maatschappelijk werkster

Als psychodynamisch therapeut in opleiding ging ik bij Roderik in leertherapie om meer inzicht te krijgen in de disciplines waarin hij uitermate vakbekwaam is, RET, Voice dialogue en coaching op individueel inzichtniveau.
Roderik is invoelend en helder op een zeer empathische, menselijke manier, daagt je uit om anders te denken over en te kijken naar je overtuigingen, die vaak belemmeringen vormen in je ontwikkeling en functioneren zonder dat je je daar bewust van bent. Hij doet dit alles op een lichtvoetige, meevoelende en inspirerende manier.

Hij begeleidt, zonder te sturen, naar inzicht en ervaren van je pijnpunten en belemmeringen, zodat je verantwoordelijkheid kan nemen voor je ontwikkeling en gereedschap in handen krijgt waarmee je autonoom aan de slag kan met je groeiproces.

Roderik bracht een mooie balans in de sessies tussen de technieken toepassen op mij als client en vervolgens met mij doornemen wat hij precies gedaan had, zodat ik als therapeut in opleiding optimaal van de gebruikte technieken kon leren. Ook voor intervisie en leertherapie kan ik Roderik dus van harte aanraden!

Veel dank aan Roderik voor zijn inzet en bevlogenheid, zowel als coach als in de rol van leraar.

Tania Dubois, psychodynamisch therapeut, Hilversum