Bender Coaching

Is coaching door Roderik Bender iets voor jou?

Voor iedereen is het goed om af en toe stil te staan bij de eigen ontwikkeling, stijl en groeimogelijkheden. Ook is het heel normaal om wel eens twijfels te hebben over je eigen aanpak. In de hectiek van alle dag is het niet vanzelfsprekend dat je met deze zaken bezig gaat. En het kan lastig zijn om uit je comfortzone te komen als er geen echte aanleiding is. Gun juist dan jezelf begeleiding in het aanscherpen van je koers.

Ook voor wie twijfels over of last heeft van zijn eigen aanpak in complexe situaties, is coaching een aanrader. Een goede coach helpt om uit een patroon te komen. Hij leidt je naar de ontstaansgeschiedenis van behulpzame en minder behulpzame gedachten die je handelen beïnvloeden. Klopt je redenatie? Is er een beter alternatief? Het kan erg bevrijdend voelen om minder behulpzame gedachten overboord te kunnen zetten.

Een coach helpt je om je gedachten op een rij te zetten. En van een coach mag je verwachten dat hij je handvatten geeft om jezelf (blijvend) te verbeteren.

Roderik Bender quote Belastbaarheid en Bevlogenheid


Casuistiek

Roderik Bender heeft in de ruim 20 jaar dat hij coacht een veelheid aan vraagstukken langs zien komen. Voorbeelden van hulpvragen die in zijn coachingspraktijk vaak voorkomen:

  • Bestuurders, directie- of MT-leden die leiding geven in een organisatie met een complex speelveld. Ontwikkelingen in het werk vragen om een pragmatische en strategische handelwijze om beslissingen gedragen te krijgen, zelfs als niet alle medespelers en stakeholders gemakkelijk in beweging zijn te krijgen.

  • Professionals (bijvoorbeeld artsen en advocaten) met samenwerkingsvragen.

  • Expats die de uitdaging hebben om snel effectief te zijn in een nieuwe werkcultuur.

  • Hoger opgeleiden met een loopbaanvraag. Het huidige werk lijkt niet meer optimaal te passen. Wat te doen? Blijven met groeiend onbehagen, proberen aanpassingen aan het werk te doen, of een sprong maken naar iets nieuws?

  • Mensen die veel energie stoppen in hun werk maar ervaren dat de resultaten tegenvallen. Welk patroon is er verantwoordelijk voor dat er niet uitkomt wat er in zit?

  • Leidinggevenden die effectiever willen optreden, hun impact willen vergroten en conflicten beter willen leren hanteren.

  • Vrouwen die in een door mannen gedomineerde omgeving werken. Hoe ben je effectief zonder jezelf te verliezen?

  • Werknemers die merken dat de aanpak en eigenschappen die in een eerdere loopbaanfase bijzonder nuttig waren, opeens niet meer lijken te werken. Een aanpassing is nodig. Maar hoe?

  • Coaches en trainers die hun methoden en technieken beter willen funderen.

Roderik Bender coach Wil je stilstaan bij je professionele ontwikkeling en groeimogelijkheden? Heb je een verbeterpunt waar je eens je tanden in wilt zetten met een coach? Of wil je op zoek naar de oorsprong van de weerstand of belemmeringen die je ervaart? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden.